در جايي که نگرش مسئولين اقتصادي کشور به اقتصاد مقاومتي تغيير کند و از حالت شعاري خارج شود، مي توان اميد زيادي به بهبود شرايط اقتصادي و قدم برداشتن در مسير خود کفايي تا رسيدن به درجه هاي برتر اقتصاد در دنيا داشت.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار به نقل از خبرنگار شبکه اطلاع رساني راه دانا، مقام معظم رهبري در ديدار با اعضاي مجلس خبرگان، نکات مهم و قابل توجهي را مطرح کردند که برخي از آنها مانند لزوم پيگيري و عملياتي شدن اقتصاد مقاومتي براي چندمين بار از سوي ايشان مطرح مي شد.
رهبر انقلاب ضمن تأکيد بر لزوم پياده شدن سياست هاي اقتصاد مقاومتي در کشور فرمودند: اقتصاد مقاومتي قابل تجزيه نيست که ما بگوييم اين بخش از آن را عمل ميکنيم؛ نه، يک کل است، يک مجموعهي کامل است که اجزاي آن مکمّل يکديگر هستند؛ يک برنامهي عمليّاتي واحد لازم دارد که به همهي اجزاي آن برسد.
تاکيد چند باره ايشان بر محور اقتصاد مقاومتي و تشريح قسمت هايي از آن براي اعضاي خبرگان و دولت، نشان مي دهد که در سال هاي گذشته، اقتصاد کشور به سمت مقاومتي شدن پيش نرفته است.
همه تذکرهاي رهبري در راستاي اقتصاد مقاومتي به خوبي نشان مي دهد که تا کنون اقدامات مناسبي از سوي دستگاه هاي مربوط و ذي ربط در راستاي اقتصاد مقاومتي شکل نگرفته است.
رهبري در سخنراني اخير خود به لزوم تشکيل ستاد عمليّاتي فعّال براي پيگيري عملي اقتصاد مقاومتي اشاره کردند و پيگيري آن را بر عهده دولت قرار دادند.
در حالي که کشور در حال حاضر بيشترين نياز به عملياتي شدن و اجراي سياست هاي اقتصاد مقاومتي را دارد، اين سوال مطرح است که چرا مسئولين اقتصادي تا کنون در پي اجراي آن بر نيامده اند.
با نگاهي به عملکرد گذشته دولت مي توان به اين نتيجه رسيد که در بسياري از موارد اقتصاد مقاومتي ناديده گرفته شده و در برخي ديگر حتي بر خلاف آن عمل شده است.
به عنوان مثال در طرح لايحه خروج از رکود که توسط دولت ارائه شد پيشنهاد کاهش درآمدهاي مالياتي مطرح شد که مسلما اين طرح با سياست هاي اقتصاد مقاومتي در تناقض بوده و نشان مي دهد هم و غم مسئولين اقتصادي کشور اجراي سياست هاي اقتصاد مقاومتي نبوده است.
حجت الاسلام محمد رجايي رئيس فراکسيون اقتصاد مقاومتي مجلس شوراي اسلامي گفت: دولت در خصوص اجرايي نمودن سياست هاي اقتصاد مقاومتي، اقدامي اساسي انجام نداده است،
تصريح کرد: دليل عدم موفقيت دولت در اين خصوص، فَشَل بودن سيستم اجرايي و ادارات و ضد توليد بودن سيستم بانکي کشور و همچنين تحريم هاي ظالمانه عليه ايران است.
از طرف ديگر تذکر هاي صريح و مکرر رهبر انقلاب در مقوله اقتصاد مقاومتي نشان مي دهد که انديشه بسياري از مسئولين اقتصادي کشور به سمت باور داشتن اقتصاد مقاومتي نرفته است که تا کنون اجراي اين سياست ها بر زمين مانده.
از طرف ديگر تأکيد رهبري بر شعاري عمل نکردن در راستاي اقتصاد مقاومتي خود نشان دهنده آسيب بزرگي است که بحث اقتصاد مقاومتي به آن دچار شده است.
بسياري از مسئولين احساس مي کنند که سخنراني در بحث اقتصاد ماومتي مي تواند کشور را در اين خصوص پيش ببرد، اما آنچه که از کلام رهبري مي توان دريافت اين است که امروزه اقتصاد مقاومتي در حد يک شعار باقي مانده است و قطعاً در آستانه انتخابات اين شعار پررنگ تر خواهد شد.
به نظر مي رسد با يک آسيب شناسي در بحث اقتصاد، مي توان برخي از اقدامات فعلي دولت را از شکلي که وجود دارد به شکلي در آورد که در مسير اقتصاد مقاومتي باشد.
بر حسب دستور رهبري در خصوص تشکيل ستاد عملياتي اقتصاد مقاومتي و همچنين محول کردن مأموريت فوق به دولت در راستاي اجرايي کردن سياست هاي اقتصاد مقاومتي، ديگر بهانه اي براي دستگاه هاي اقتصادي کشور براي کم کاري در عرصه اقتصاد مقاومتي وجود نخواهد داشت.
در جايي که نگرش مسئولين اقتصادي کشور به اقتصاد مقاومتي تغيير کند و از حالت شعاري خارج شود، مي توان اميد زيادي به بهبود شرايط اقتصادي و قدم برداشتن در مسير خود کفايي تا رسيدن به درجه هاي برتر اقتصاد در دنيا داشت.